Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met gehakt en Spaanse pepers

Wraps met gehakt en Spaanse pepers

Ingrediënten:

  • 450g gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • ¼ kopje koolzaadolie
  • 2 kopjes geraspte kaas
  • ¾ kopje koffiemelk
  • 200g smeerkaas (in blokjes)
  • 60g Spaanse pepers uit blik
  • 120g groene pepers uit blik
  • 1 blik gecondenseerde romige kippensoep
  • Snufje zout
  • 12 maïs tortilla’s (6 inch)

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3 sterren - gebaseerd op 1 reviews

De wraps met gehakt en Spaanse pepers zijn niet typisch Mexicaans, omdat het ook een Spaans tintje heeft meegekregen. Het gerecht wordt op smaak gebracht door knoflook en een heerlijke saus van smeerkaas, melk en romige kippensoep. Je kunt eventueel het vlees wat kruiden met chilipoeder en komijn. Het toevoegen van extra groenten zoals tomaat kan ook zonder problemen.


Bereiding Wraps met gehakt en Spaanse pepers:

Het bereiden van de wraps met gehakt en Spaanse pepers kost niet veel moeite, maar neemt toch 45 minuten in beslag. De maaltijd is goed voor 6 personen mits je twee tortilla’s per persoon rekent.

Laat de groene- en Spaanse pepers uitlekken en hak deze samen met de knoflook en ui fijn. Neem een bakje smeerkaas, zoals Velveeta, en snijd dit in blokjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan, bak het gehakt in enkele minuten rul. Voeg ook de ui toe en breng op smaak met zout. Laat de knoflook nog even meebakken. Giet het vet af en roer de geraspte kaas door het vlees.

Ondertussen kook je de soep samen met de smeerkaas en koffiemelk op een matig vuur totdat de smeerkaas gaat smelten. Roer dan de groene en Spaanse pepers erdoor. Bak eventueel de tortilla’s in een koekenpan door olie te verhitten en beide kanten 5 seconden te laten bakken. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven op 175 graden.

Verdeel het vlees gelijkmatig over elke tortilla en rol deze vervolgens dicht. Leg de wraps met gehakt en Spaanse pepers in de ovenschaal en giet de kaassaus er overheen. Zet de ovenschaal in de oven en laat zo’n 25 tot 30 minuten staan. Even laten afkoelen en opdienen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: