Wraps met zalm

Er zijn veel verschillende variaties van wraps met vlees zoals kip, ham en rundvleesreepjes. Het kan zo zijn dat je geen vleesliefhebber bent en dat je liever wraps met zalm eet tijdens de lunch. Helemaal niet erg, want er zijn genoeg variaties van wraps met zalm. Je kunt eventueel ook een andere vissoort zoals tonijn of makreel gebruiken.

Het kost niet veel tijd om deze lekkernij klaar te maken, waardoor wraps met zalm erg geschikt zijn als tussendoortje. Als er een gezinslid niet thuis kan zijn tijdens etenstijd, kun je de wraps met zalm gewoon in de koelkast bewaren. Je hoeft het slechts in te pakken in aluminiumfolie en het blijft dan enkele dagen goed. Zo kun je op een ander tijdstip nog van de overheerlijke wraps met zalm genieten.

wraps met zalm

Waarom wraps met zalm?

Tegenwoordig zijn er veel voorverpakte maaltijden in de supermarkt te verkrijgen. Dit zijn meestal ongezonde maaltijden die veel vet bevatten. Ze worden opgewarmd, omdat er weinig tijd is om een volwaardig gerecht te bereiden. Een snelle maar veel gezondere maaltijd is wraps met zalm. Vissoorten zoals zalm of tonijn zijn rijk aan eiwitten en bevatten andere goede voedingsstoffen zoals omega-3. In het vervolg kun je de vette hap dus beter laten staan en binnen enkele minuten wraps met zalm klaar maken.

Een andere begrijpelijke reden om voor wraps met zalm te kiezen, is dat er veel verschillende wraps met zalm recepten zijn. Lust je geen komkommer, dan kun je wraps met zalm en roomkaas klaarmaken. Verder heb je ook nog de keuze uit gerookte- of gebakken zalm of zalm uit blik. De zalm uit blik is vaak goedkoper dan verse zalm. Bij het maken van wraps met zalm kun je alle soorten zalm gebruiken. Uit onderstaand schema blijkt dat je het beste gerookte zalm kunt gebruiken bij het maken van wraps met zalm. Gerookte zalm bevat namelijk het minste vet.

  Gerookte zalm Gebakken zalm Zalm in blik
Calorieën per 100 gram 136.0 247.0 159.5
Energie (joule) per 100 gram 571.2 1150.8 669.9
Eiwit 25.0 28.0 23.0
Koolhydraten 0.0 0.0 0.0
Vet 4.0 18.0 7.5

--

Recente recepten

Wraps met ham en...

Posted on okt - 3 - 2014

0 Comment

Wraps met carpaccio en...

Posted on sep - 22 - 2014

0 Comment

Wraps met zalm en...

Posted on sep - 10 - 2014

0 Comment

Wraps met kip en...

Posted on aug - 22 - 2014

0 Comment

Gezonder eten?

    Paleo