Wraps met zalm zijn onder meer te eten als lunch, avondmaaltijd en worden ook opgediend tijdens een feestelijke gelegenheid. Zalm biedt net als de variaties van wraps met vlees (kip, ham en rundvleesreepjes) voldoende mogelijkheden. Je kunt eventueel ook een andere vissoort zoals tonijn, witvis of makreel gebruiken.

Omdat het weinig tijd kost om wraps met zalm klaar te maken, zijn ze zeer geschikt als tussendoortje. Mede door het feit dat je deze lekkernij gewoon in de koelkast kunt bewaren. Je hoeft het slechts in te pakken in aluminiumfolie en het blijft dan enkele dagen goed. Zo kun je op een ander tijdstip nog van de overheerlijke zalm wraps genieten.

wraps met zalm

Een simpel wraps met zalm recept

Het recept voor wraps met zalm en roomkaas is een van de meest voorkomende wraps in Nederland. Dit is de variatie die je vaak tijdens een verjaardag ziet. Makkelijk te maken en heerlijk van smaak.

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten
✓ Pakje roomkaas
✓ Gerookte zalm (in plakjes)
✓ Tortilla’s

Optioneel: komkommer of ijsbergsla

Bereiding wraps met zalm en roomkaas

Besmeer de tortilla met een portie roomkaas en beleg met 2 plakjes gerookte zalm. Snijd eventueel komkommer in plakjes of voeg wat ijsbergsla toe. Rol de tortilla dicht en leg de wraps nog even in de koelkast. Hierdoor is het gerecht wat koeler en komt de smaak beter tot recht.

TIP: Bij het vouwen van de tortilla merk je dat de roomkaas verplaatst. Het is daarom aan te raden om de achterste zijde niet te dik in te smeren om lekken te voorkomen.

Beoordeling door gebruikers: 4 Stars (4 / 5)
4 sterren op basis van 18 recensies.

Andere zalm wraps recepten

Waarom wrap met zalm?

Er zijn veel voorverpakte maaltijden in de supermarkt te verkrijgen. Dit betreffen meestal ongezonde maaltijden die veel vet bevatten. Ze worden opgewarmd, omdat er weinig tijd is om een volwaardig gerecht te bereiden. Een snelle maar veel gezonder gerecht is wraps met zalm.

Vissoorten zoals zalm of tonijn zijn rijk aan eiwitten en bevatten andere goede voedingsstoffen zoals omega-3. In het vervolg kun je de vette hap dus beter laten staan en binnen enkele minuten zalm wraps klaar maken. Een andere reden om voor deze maaltijd te kiezen is dat er veel verschillende recepten voor bestaan.

Lust je geen komkommer, dan kun je wraps met zalm en ei klaarmaken. Verder heb je ook nog de keuze uit gerookte- of gebakken zalm of zalm uit blik. De zalm uit blik is vaak goedkoper dan verse zalm. Bij het maken van de wraps kun je alle soorten zalm gebruiken.

Uit onderstaand schema blijkt dat je het beste gerookte zalm kunt gebruiken bij het maken van wraps met zalm. Gerookte zalm bevat namelijk het minste vet.

  Gerookte zalm Gebakken zalm Zalm in blik
Calorieën per 100 gram 136.0 247.0 159.5
Energie (joule) per 100 gram 571.2 1150.8 669.9
Eiwit 25.0 28.0 23.0
Koolhydraten 0.0 0.0 0.0
Vet 4.0 18.0 7.5

--

Recente recepten

Wraps met ham en...

Posted on okt - 3 - 2014

0 Comment

Wraps met carpaccio en...

Posted on sep - 22 - 2014

0 Comment

Wraps met zalm en...

Posted on sep - 10 - 2014

0 Comment

Wraps met kip en...

Posted on aug - 22 - 2014

0 Comment

Gezonder eten?