Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Fajita wraps met kip

Fajita wraps met kip

Ingrediënten:

  • ½ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • 1 kleine gele, rode of groene paprika
  • 2 eetlepels saladedressing
  • Olijfolie of bakspray
  • 1/3 kopje geraspte cheddar kaas
  • 350g kipfiletreepjes
  • 2 tortilla's
  • ½ kopje verse salsa*

Aantal personen: 2 tot 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 6 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Ingrediënten voor: Verse salsa

  • 2 tomaten
  • ¼ kopje rode ui
  • ¼ kopje gele of groene paprika
  • 2 - 3 theelepels verse koriander
  • Snufje zout en peper
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • Enkele druppels hete pepersaus

Fajitas zijn dungesneden reepjes die meestal gemaakt zijn van rundvlees of kip. In de fajita wraps met kip wordt het laatstgenoemde vlees gebruikt. De reepjes vlees zijn heerlijk gekruid of worden gemarineerd en vervolgens in een gerecht verwerkt. Het recept voor de fajita wraps met kip bestaat verder nog uit geroosterde paprika, een verse salsa en geraspte kaas. De salsa wordt van frisse groenten gemaakt die een Mexicaans smaakje hebben.



Bereiding Fajita wraps met kip:

De voorbereiding van de fajita wraps met kip is het meeste werk maar de bereiding duurt slechts 20 minuten Het recept maakt twee wraps. Hierdoor kun je met 2 tot 4 personen van dit gerecht genieten.

Allereerst bereid je de verse salsa. Snijd de tomaten, rode ui en de gele / groene paprika in kleine blokjes. Hak de koriander fijn. Meng de ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met de knoflook, zout en peper. De liefhebber kan ook nog wat hete pepersaus toevoegen. De ingrediënten maken bijna 2 kopjes verse salsa maar je zult slechts ½ kopje nodig hebben voor twee wraps met kip.

Verwarm ondertussen een oven voor op 175 graden zodat je straks de tortilla’s kunt opwarmen. Als je geen kant-en-klare kipfiletreepjes in huis hebt, moet je de filet eerst in reepjes snijden. Bestrooi het vlees daarna met het knoflook- en chilipoeder. Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd deze in dunne reepjes. Doe wat olijfolie of bakspray in de pan en verwarm op een middelhoog vuur.

Kook de reepjes kip en paprika gedurende 4 tot 6 minuten. (Controleer regelmatig op gaarheid) Doe de twee ingrediënten in een kom en toss een saladedressing erdoor. Verdeel het mengsel van kip en paprika over de tortilla’s. Plaats daarna de verse salsa er bovenop en maak af met de geraspte kaas. Rol de fajita wraps met kip dicht en snijd in doormidden.

TIP: De verse salsa moet onmiddellijk worden geserveerd of kan afgedekt ongeveer 3 dagen bewaard worden. Voordat je het serveert moet je nog wel even een keer goed roeren.

Bron: BHG


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: