Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Griekse vegetarische wraps

Griekse vegetarische wraps

Ingrediënten:

  • 110g gekruimelde feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout & peper
  • 1 grote aubergine
  • 15 cherrytomaatjes
  • 10 Kalamata olijven
  • 1 middelgrote rode ui
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 komkommer
  • 4 tortilla's

Aantal personen: 2 tot 4
Bereidingstijd: 1 uur
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

De Griekse vegetarische wraps worden met veel verschillende groenten bereid zoals aubergine, cherrytomaatjes, olijven en komkommer. Zo zal de mix van groenten en feta de zurige smaak van de marinade van balsamicoazijn met kruiden heerlijk aanvullen. Laat de marinade wel even staan zodat de smaken goed in de salade kunnen trekken. Indien je geen Kalamata olijven hebt kun je deze ook vervangen door andere zwarte olijven. Evenals het toevoegen van vers gesneden oregano.


Bereiding Griekse vegetarische wraps:

Het klaarmaken van de Griekse vegetarische wraps is niet moeilijk maar kost wel redelijk wat tijd. De voorbereiding van de groenten is wat werk en de kooktijd is zo’n halfuur. In totaal ben je zeker wel een uur bezig met de bereiding. Het recept is geschikt voor 4 Griekse vegetarische wraps.

Begin met de voorbereiding van de salade en halveer de cherrytomaatjes, ontpit en snijd de olijven, versnipper de rode ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaden en hak dan in blokjes. Ook de aubergine fijn snijden in plakjes van ongeveer 1 ¼ centimeter dik.

Maak de salade en meng de fetakaas, tomaatjes olijven, ui, balsamicoazijn, peterselie, knoflook en 2 theelepels olie in een middelgrote kom. Laat het 20 minuten onder af en toe roeren staan. Mix dan de komkommer, een snufje zout en peper erdoor en laat het nog eens 10 minuten rusten. Verwarm ondertussen de gas grill op een hoge stand of voorverwarm de oven op 200 graden.

Smeer met een borstel beide kanten van de aubergineplakken in met olie, en gril deze in 20 tot 25 minuten, waarbij je ze eenmaal omdraait. Breng de geroosterde aubergine vervolgens op smaak met zout en peper. Leg 2 of 3 plakken van de groente in het midden van elke tortilla, laat deze iets overlappen.

Schep met een schuimspaan (om te vermijden dat je teveel vocht pakt) de salade over de aubergine, en verdeel dit gelijkmatig. Vouw de bodem van de tortilla gedeeltelijk naar binnen over de vulling, rol hem dan op en serveer de Griekse vegetarische wraps.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: