Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Pittige wraps met tonijn

Pittige wraps met tonijn

Ingrediënten:

  • 2 blikjes tonijn (360 gram)
  • 1/3 kopje magere mayonaise
  • 1 eetlepel Siracha chilisaus
  • 1 lente ui
  • 2 kopjes bruine rijst
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 avocado
  • 1 wortel
  • Sla
  • 4 of 5 tortilla's

Aantal personen: 2 tot 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Als je weinig zin hebt om te koken en even snel een maaltijd wilt klaarmaken, zijn de pittige wraps met tonijnsalade erg geschikt. De maaltijd smaakt niet alleen naar vis, want je proeft de groenten ook goed. Het is geen probleem om minder mayonaise te gebruiken of komkommer toe te voegen. Siarcha is een Thaise chilisaus, die de wraps extra pittig maken.

Je kunt deze in een Aziatische toko kopen, maar je zou ook een standaard chilisaus kunnen gebruiken. Voeg eventueel wat extra kruiden of pepers toe om de wraps pittiger te maken.


Bereiding Pittige wraps met tonijn:

De bereiding van de pittige wraps met tonijn is niet moeilijk. In 10 minuten kun je de maaltijd bereiden. De voorbereiding duurt ongeveer 45 minuten. Het recept is gemakkelijk te verdubbelen, maar met bovenstaand recept kun je 4 pittige wraps met tonijn maken.

Laat de tonijn uitlekken en verkruimel het tot kleinere brokken met behulp van een vork. Hak de lente-ui en wortel in kleine stukjes en snijd de avocado in 16 plakjes. Meng de tonijn met de mayonaise, chilisaus en lente ui in een kom. Voeg eventueel wat extra chilisaus toe om het pittiger te maken. De bereiding van de bruine rijst neemt wat tijd in beslag dus je zou hier ook mee mogen beginnen.

Neem 2 kopjes bruine rijst en voeg genoeg water toe. Breng de rijst aan de kook om het vervolgens op laag vuur te laten sudderen. (Ongeveer 40 minuten) Als het water is opgenomen en de rijst gaar is, kun je de pan van het vuur halen. Laat het ongeveer 10 minuten afkoelen. Meng de bruine rijst met de azijn en verspreid een kwart van het tonijnmengsel over de tortilla’s.

Leg een half kopje bruine rijst, vier plakjes avocado, de wortels en wat sla bovenop het tonijnmengsel. Rol daarna de tortilla’s dicht en snijd de pittige wraps met tonijn in kleinere stukken. Hierdoor kun je het serveren als fingerfood. Eventueel ook sojasaus opdienen zodat men hierin kan dippen.

TIP: Als je de wraps in de koelkast wilt bewaren, is het raadzaam om de avocado later pas toe te voegen. Avocado is vochtig en anders zal de maaltijd sompig worden.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: