Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Thaise wraps met kip en pinda’s

Thaise wraps met kip en pinda’s

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kopje geraspte wortels
  • Broccoli
  • 1 theelepel knoflook
  • 400g kip
  • ¼ kopje droge pinda's
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 4 tortilla's

Aantal personen: 2 tot 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Ingrediënten voor: Thaise pindasaus

  • 1/3 kopje romige pindakaas
  • 1/3 kopje honing
  • ¼ kopje sojasaus
  • ¼ kopje water
  • 1 eetlepel citroensap

De Thaise wraps met kip en pinda’s zijn heerlijk van smaak. Het recept heeft een exotisch tintje, omdat de saus uit een Thai kookboek komt. De saus is romig en goed van smaak, maar je kunt ook gewone satésaus gebruiken. Het recept van de Thaise wraps met kip bevat ook veel groenten zoals broccoli en wortel. Eventueel zou je nog andere groenten zoals tomaat of sla kunnen toevoegen. Wraps zijn ideaal voor het inbrengen van eigen ingrediënten.



Bereiding Thaise wraps met kip en pinda’s:

Het recept voor de Thaise wraps met kip en pinda’s is geschikt voor 2 tot 3 personen. De bereiding is niet erg moeilijk als je de instructies bij de hand hebt. In een halfuur heb je vier heerlijke wraps met kip klaargemaakt.

Begin met het bereiden van de Thaise pindasaus en doe alle ingrediënten van de saus in een kleine steelpan. Zorg dat alles goed gemengd is en breng de pindasaus dan aan de kook. Laat het vervolgens nog 7 – 10 minuten op middelmatig vuur staan. Roer af en toe en controleer of het mengsel glad is.

Hak de verse koriander en knoflook fijn en rasp de wortel(en). Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit twee eetlepels olijfolie. Kook de broccoli en wortelen gedurende 6 tot 8 minuten, totdat ze knapperig en gaar zijn. Vaak blijven roeren tijdens het koken en groente daarna uit de pan verwijderen. Snijd de kip in kleine blokjes, zodat je het makkelijker over de wraps kunt verdelen.

Giet de resterende eetlepels olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Laat het 30 seconden koken en voeg daarna pas de stukjes kip toe. Roer af en toe in de pan en laat de kip zo’n 8 tot 10 minuten koken. Het vlees moet goudbruin zijn. Verdeel de gebakken wortels en broccoli over de tortilla’s. (½ kopje)

Leg de stukjes kip bovenop de groenten en bestrooi de Thaise wraps met kip met de pinda’s en koriander. Rol de tortilla’s dicht om ze vervolgens doormidden te snijden. Serveer de pindasaus, zodat je het gerecht erin kunt dippen.

TIP: Warm de tortilla’s op, voordat je ze gaat gebruiken. De Thaise wraps met kip zijn zo makkelijker dicht te rollen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: