Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Vegetarische chili wraps

Vegetarische chili wraps

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ¾ ui
  • 1 rode chilipeper
  • ¾ groene paprika
  • 200g gehakte tomaten (uit blik)
  • 225g kidneybonen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel suiker
  • 1 kopje geraspte kaas
  • 5 tortilla's

Aantal personen: 5
Bereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

De vegetarische chili wraps zijn een heerlijke maaltijd die goed vult. Wanneer je niet alles op kunt, is dat geen probleem want je kunt ze de volgende dag nog opwarmen. De vulling wordt gemaakt van veel groenten zoals knoflook, ui en groene paprika. Om de vegetarische chili wraps op smaak te brengen wordt er paprikapoeder en komijn gebruikt. Het gerecht wordt afgemaakt met een laagje geraspte kaas.


Bereiding Vegetarische chili wraps:

Het klaarmaken van de vegetarische chili wraps is niet moeilijk, maar kost wel voorbereiding. Binnen 45 minuten heb je vijf porties klaargemaakt, maar het recept is eenvoudig te verdubbelen.

Verwarm de oven op 180 graden en begin aan het klaarmaken van de groenten. Verwijder het membraam van de groene paprika en de zaadjes van de rode chilipeper en hak in stukjes. Ook kun je alvast de ui en de teentjes knoflook fijn snijden. De kidneybonen moeten afgespoeld worden zodat ze daarna een tijdje kunnen uitlekken.

Verhit de olijfolie in een grote sauspan. Bak de knoflook, ui en groene paprika op een matig vuur totdat de groenten gaan verzachten. Voeg dan de chilipepers, cayennepeper, paprikapoeder, komijn, suiker, tomaten, kidneybonen en de tomatenpuree toe. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur daarna lager en laat gedurende 15 minuten sudderen.

Breng op smaak met zout en peper. Roer nog eens goed door de bonenvulling en verdeel over de vijf tortilla’s. Bestrooi elke portie met de geraspte kaas en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Leg de vegetarische chili wraps op een bakplaat en laat gedurende 10 tot 15 minuten bakken. Als de kaas begint te smelten, mag je het gerecht uit de oven halen.

TIP: De vegetarische chili wraps smaken heerlijk met een dipsausje van crème fraîche.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: