Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Vegetarische wraps met kikkererwten

Vegetarische wraps met kikkererwten

Ingrediënten:

  • 1 blik (450g) kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kopje selderij
  • 2 eetlepels rode ui
  • 3 eetlepels augurk
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel verse dille
  • 2 eetlepels citroensap
  • ¼ kopje zonnebloempitten
  • Olijfolie
  • Snufje zout en peper
  • 3 tortilla's

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Veel mensen willen gezonder gaan leven en willen tussendoor ook wel eens een vegetarische maaltijd eten omdat daar geen vlees in zit. De vegetarische wraps met kikkererwten zijn dan een prima suggestie. De tortilla’s worden gevuld met een salade van kikkererwten, rode uit, knoflook, selderij en augurk.

Het wordt op smaak gebracht door citroensap en een beetje mosterd. Mocht je geen fan zijn van zonnebloempitten, dan kun je pecannoten of walnoten gebruiken.



Bereiding Vegetarische wraps met kikkererwten:

De bereiding van de vegetarische wraps met kikkererwten is binnen 20 minuten gebeurt en zeer simpel te noemen. Het recept bestaat uit enkele stappen en is geschikt voor drie porties.

Begin met de voorbereiding; hak de selderij, rode ui, dille, augurk en het teentje knoflook fijn. Giet een beetje olijfolie in een pan en rooster de zonnebloempitten binnen enkele minuten. Laat de erwten uitlekken en druk ze voorzichtig fijn met behulp van een vork.

Pers een citroen zodat je twee eetlepels citroensap krijgt. Meng dan alle ingrediënten in een kom en breng de salade op smaak met een snufje zout en peper. Eventueel kun je nog wat noten toevoegen. Verdeel over de drie tortilla’s, rol ze dicht en geniet van de vegetarische wraps met kikkererwten!

TIP: Gebruik je liever geen olijfolie om de zonnebloempitten te bakken? Verwarm de oven dan voor op 160 graden en laat ze zo’n 11 minuten roosteren.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: