Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met garnalen en pinda’s

Wraps met garnalen en pinda’s

Ingrediënten:

  • ¼ kopje verse munt
  • ¼ kopje pinda's
  • 1 mango
  • 2 theelepels Aziatische vissaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 8 slabladeren
  • 400g gepelde middelgrote garnalen
  • 4 of 5 tortilla's
  • Optioneel: partjes limoen en Aziatische chili-knoflooksaus

Aantal personen: 3 tot 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

De wraps met garnalen en pinda’s lijken een unieke combinatie. Het zijn niet twee ingrediënten die je direct met elkaar zou samenvoegen. De toevoeging van smaken als knoflook, verse munt en andere groenten zorgt voor een erg lekkere maaltijd. Het gerecht wordt op smaak gebracht met mango en vissaus. Je zou eventueel ook nog wat Aziatische chili-knoflooksaus kunnen gebruiken.


Bereiding Wraps met garnalen en pinda’s:

De bereiding van de wraps met garnalen en pinda’s is helemaal niet moeilijk. Binnen 20 minuten heb je deze maaltijd klaargemaakt. Het recept is geschikt voor 4 of 5 porties.

Hak de pinda’s fijn en snijd de teentjes knoflook en mango in dunne plakjes. Pel de garnalen indien nodig, maak ze schoon en snijd de garnalen fijn met behulp van een scherp mes. Verhit wat olijfolie op middelhoog vuur en voeg daarna de garnalen en knoflook toe. Bak totdat de garnalen totdat ze niet meer doorschijnend zijn. Na 5 tot 10 minuten moet je de vissaus erbij doen en goed roeren.

Verwarm de tortilla’s een halve minuut in de magnetron. Beleg de tortilla’s met enkele blaadjes sla en plaats hier de mango, munt en pinda’s bovenop. Verdeel vervolgens ook de garnalen en knoflook over de porties. Vouw de wraps met garnalen dicht en serveer eventueel met chili-knoflooksaus. De saus is te koop bij Aziatische toko’s maar is soms ook in de supermarkt verkrijgbaar.

TIP: Marineer de garnalen eerst in een mengsel van knoflook, ui, citroensap, zwarte peper en Worcestersaus. Hierdoor krijgen ze een heerlijk en verfrissende smaak.

Foto credits: Paul Sirisalee


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: