Wraps met krokante kip
Ingrediënten:
- 1 of 2 eieren
- Paneermeel / toast of beschuitkruimels
- 750g kipfilet
- 2 tomaten
- Ranch dressing
- Krop sla
- 7 tortilla's
De wraps met krokante kip zijn een eenvoudige maaltijd die je redelijk snel kunt bereiden. Hierdoor wordt het gerecht zeer geschikt voor de lunch of diner als je haast hebt. De kip wordt in paneermeel gedept waardoor er een krokant laagje ontstaat. Het zal je wellicht doen denken aan de kip van de KFC die vaak ook zeer krokant is. De wraps worden tevens bereid met tomaat, sla en een frisse ranch dressing.
Bereiding Wraps met krokante kip:
Het bereiden van de wraps met krokante kip is zeer eenvoudig. De voorbereiding is nihil maar de maaltijd moet wel ongeveer een halfuur koken. Het recept is geschikt voor 7 wraps, wat ongeveer voldoende is voor 4+ personen.
Verwarm de oven voor op 175 graden en tref enkele voorbereidingen. Hak de tomaat in plakjes en scheur genoeg bladeren van de krop sla. De kip moet gesneden worden in dikke repen zoals op de foto wordt weergegeven. Bekijk even hoeveel stukken je uit de filets kan halen maar zorg dat je het over zeven wraps kunt verdelen. Klop 1 of 2 eieren in een kommetje en zet opzij.
Zet een ondiepe bak met paneermeel of toastkruimels klaar en bestrijk de repen kip met het geklopte ei. Dip het vlees in de paneermeel en bak daarna in een (frituur)pan. Het is klaar zodra de kipfilet een krokant laagje heeft gekregen. Verdeel de bladeren sla en plakjes tomaat over de tortilla’s. Leg de gepaneerde kip er bovenop, giet de ranch dressing eroverheen en vouw daarna de wraps met krokante kip dicht.
TIP: Als je liever een snellere maaltijd hebt, kun je ook kant-en-klare krokante kip nemen. Zo zijn ook kipnuggets bijvoorbeeld een optie.
Recept door: Wraps maken