Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met avocado en fetakaas

Wraps met avocado en fetakaas

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • ½ kopje fetakaas
  • 2 theelepels verse limoensap
  • ½ kopje gesneden lente-uitjes
  • ¼ kopje zonnebloempitten (bij voorkeur geroosterd)
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels mayonaise (vetvrij)
  • 16 mini tomaten
  • Sla
  • 4 tortilla's

Aantal personen: 2 tot 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Als je een vegetariër bent, is het soms lastig om een lekker gerecht te vinden. Veel maaltijden worden bereid met vlees en kunnen dus niet worden gegeten. De wraps met avocado en fetakaas bevatten geen vlees, dus het recept is een goede uitkomst! Vegetarische wraps zitten vol met groenten en zijn dus extra gezond.

Je kunt daarnaast groenten toevoegen of weglaten. In dit recept is er gekozen voor (vetvrije) mayonaise, maar de wraps zijn ook zonder saus te eten. Een saus voegt extra toe, maar bevat vaak wel vetten.


Bereiding Wraps met avocado en fetakaas:

Het bereiden van de wraps met avocado en fetakaas duurt niet lang. Je hoeft enkel wat groenten te snijden en je kunt eventueel de zonnebloempitten roosteren. Het recept is geschikt voor 4 wraps.

Verwarm de oven voor op 180 graden, want de tortilla’s moeten hier straks even in bakken. Snijd de komkommer en de lente-uitjes in kleine stukjes. Rooster de zonnebloempitten voor wat extra smaak. Naar eigen voorkeur kun je ook pijnboompitten toevoegen. Voeg de gesneden avocado, lente-uitjes, fetakaas, limoensap, zonnebloempitten, peper, mayonaise en tomaten samen.

Roer de ingrediënten voorzichtig door elkaar. Smeer de tortilla’s in met een beetje olijfolie en laat ze in de oven bakken totdat ze zacht zijn. Het duurt vaak maar 30 seconden tot anderhalve minuut. Verdeel het mengsel over de vier tortilla’s en voeg ook wat sla toe. Serveer wraps met avocado en fetakaas open of eventueel dicht gerold.

TIP: De wraps kunnen als lunch of tussendoortje worden gegeten. Serveer de gevulde tortilla’s eens tijdens een feestelijke gelegenheid! Een glaasje wijn smaakt perfect bij deze versnapering.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: