Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met avocado en kalkoen(filet)

Wraps met avocado en kalkoen(filet)

Ingrediënten:

  • 6 tortilla's
  • ½ kopje mayonaise
  • 1 of 2 blikken Chipotle pepers (of eventueel andere pepers)
  • 1 avocado
  • 350 gram gekookte kalkoen

Aantal personen: 3 tot 6
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Ingrediënten voor: Zwarte bonen-maïs salsa

  • 400 gram zwarte bonen
  • 2 tomaten
  • Maïs
  • 2 eetlepels lente-uitjes (fijngesneden)
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper

Kip is het meest gegeten vlees ter wereld, maar daarnaast wordt er ook veel kalkoen(filet) gegeten. Denk maar aan Thanksgiving, een feestelijke gelegenheid waar kalkoen altijd op het menu staat. Dit recept is voor de wraps met avocado en kalkoenfilet. Daarnaast zijn er nog andere heerlijke ingrediënten toegevoegd. In deze wraps wordt mayonaise als saus gebruikt, maar je zou ook sladressing kunnen nemen. Het licht er maar net aan waar je voorkeur naar uitgaat.


Bereiding Wraps met avocado en kalkoen(filet):

Het recept voor deze wraps heeft een langere bereidingstijd, omdat de zwarte bonen-maïs salsa ook moet worden klaargemaakt. De bereiding neemt ongeveer 25 minuten in beslag en het resultaat is 6 overheerlijke wraps met kalkoen.

Maak eerst de zwarte bonen-maïs salsa klaar, want deze moet nog even afkoelen. Daarna kun je pas verder met de verdere bereiding van de wraps met kalkoen(filet). De bereiding van deze salsa is eigenlijk heel gemakkelijk. Je moet alle ingrediënten in een kom doen en deze door elkaar heen roeren. Wanneer alles goed is gemengd, kun je de salsa in de koelkast zetten. Wacht minimaal één uur voordat je de wraps gaat maken.

Meng de mayonaise met de chipotle (of andere) pepers. Bestrijk de tortilla’s met het mengsel van mayonaise en pepers. Haal daarna de zwarte bonen-maïs salsa uit de koelkast en verspreid dit gelijkmatig over de tortilla’s. Voeg nu de avocado en kalkoen toe en zorg dat de kalkoenreepjes in het midden zitten. Vouw het onderste gedeelte van de tortilla naar binnen en rol ze verder op zodat de vulling er niet uit kan vallen.

TIP: Je kunt een tandenstoker gebruiken om er voor te zorgen dat de wraps zeker niet uit elkaar vallen. Daarnaast kun je ook een andere vleessoort nemen en wraps met kip maken.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: