Wraps met gehakt en ui
Ingrediënten:
- Ui(en)
- Paprika
- ¼ Avocado
- Zakje geraspte kaas
- 300g gehakt
- Olijfolie
- 6 tortilla's
Er bestaan naast wraps met zalm of kip ook nog wraps met gehakt. Vaak zijn dit burrito’s (een wrap bereidt met een kleinere tortilla), maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Het recept voor de wraps met gehakt en ui bestaat uit slechts enkele ingrediënten. Er worden groenten en een lekkere salsasaus gebruikt. De salsasaus wordt bijvoorbeeld ook in combinatie met nachos gegeten. Om nog wat extra smaak toe te voegen, wordt er geraspte kaas over de wraps heen gestrooid.
Bereiding Wraps met gehakt en ui:
De bereiding van de wraps met gehakt en ui heeft iets meer tijd nodig. Je zult het gehakt nog moeten koken en de groenten moeten ook gesneden worden. Het recept is geschikt voor 6 wraps.
Snijd de avocado, paprika en ui(en) in kleine stukjes. En voeg eventueel ook nog wat extra groenten toe. Giet dan wat olijfolie in een pan en bak het gehakt tot het bijna gaar is. Voeg dan ook de avocado, paprika en ui(en) toe en laat deze nog even meebakken. Dan ook de salsasaus erbij doen en het gehele mengsel nog zo’n 3 minuten laten koken.
Verdeel het gehakt-mengsel over de 6 tortilla’s en rol ze dicht. Gebruik eventueel een cocktailprikker zodat de tortilla’s beter dicht blijven. Bestrooi het gerecht vervolgens met geraspte kaas, leg ze in een ovenschaal en zet deze in een voorverwarmde oven. Laat de wraps met gehakt ongeveer 20 minuten in de oven staan om daarna warm te serveren.
TIP: Om de wraps met gehakt nog lekkerder te maken, kun je wat crème fraîche toevoegen. De wraps zullen hierdoor net iets frisser smaken.
Recept door: Wraps maken