Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met kalkoenbacon en ei

Wraps met kalkoenbacon en ei

Ingrediënten:

  • 1 plakje kalkoenbacon
  • Bakspray of olijfolie
  • 2 eetlepels tomaat
  • 2 eetlepels groene paprika
  • ¼ kopje ei (gekookt / ingevroren)
  • 1/8 theelepel gemalen rode peper
  • 1/8 theelepel gemalen komijn
  • 3 drupjes hete pepersaus
  • 1 tortilla

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

De wraps met kalkoenbacon en ei hebben wel iets weg van een Engels ontbijt. Onze westerburen eten vaak bacon, ei en andere lekkernijen in de vroege ochtend. De wraps worden verder aangevuld door groene paprika, tomaat en enkele kruiden. Het is mogelijk om zelf nog wat groenten of een sausje toe te voegen. In de maaltijd wordt hete pepersaus gebruikt maar wellicht vind je dat niet zo lekker.


Bereiding Wraps met kalkoenbacon en ei:

De bereidingstijd voor deze wraps met kalkoenbacon en ei is ongeveer 15 minuten. Het recept is geschikt voor 1 portie maar je zou de ingrediënten eenvoudig kunnen verdubbelen.

Warm eventueel de kalkoenbacon op in een pannetje, verkruimel en zet dan opzij. Ontdoe de groene paprika van het membraam en de zaden en snijd deze in kleine blokjes. Ook de tomaat mag je versnijden. Bespuit een middelgrote koekenpan in met anti-aanbakspray of olijfolie. Verhit op middelhoog vuur en voeg de groene paprika, komijn en gemalen rode peper toe.

Kook de ingrediënten gedurende 3 minuten totdat ze gaar zijn. Voeg de (ingevroren) ei toe, maar roer niet.
Als het begint te ‘borrelen’ mag je erdoorheen roeren en zodat het ongekookte gedeelte onderop komt te zitten. Laat vervolgens nogmaals zo’n 2 tot 3 minuten bakken totdat het eimengsel gaar is.

Leg de tortilla in de magnetron voor 15 tot 30 seconden totdat deze zachter wordt. Meng de tomaat, bacon en hete pepersaus door het mengsel van ei en paprika. Verdeel daarna de ingrediënten over de tortilla en breng eventueel op smaak met zout. Rol de wraps met kalkoenbacon en ei dicht en geniet!

TIP: Als je liever van verse ingrediënten houdt, kun je eventueel ook een ei koken. Hierdoor hoef je niet het ingevroren ei te gebruiken en zal de smaak wat beter zijn.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: