Wraps met kalkoen(filet) en tomaat

Ingrediënten:
- 1 kopje maïs
- ½ kopje verse tomaat
- ¼ kopje zongedroogde tomaat
- 2 kopjes ijsbergsla
- 2 eetlepels slaolie
- 1 eetlepel rode-wijnazijn of ciderazijn
- 240g kalkoen(filet)
- 4 tortilla's
Veel gerechten worden met mager vlees zoals kip bereidt. Kalkoen bevat echter ook weinig vetten en is daarom geschikt voor wraps recepten. Je kunt daarnaast zelf bepalen of dat je kalkoen of kalkoenfilet reepjes gebruikt. De wraps met kalkoen(filet) en tomaat kun je eventueel ook als lunch eten. Deze lekkernij zit namelijk vol met groenten zoals sla en maïs. Paprika of gesneden wortels zullen ook heerlijk smaken bij deze wraps. Je kunt er voor kiezen om nog een saus of wat fetakaas toe te voegen.
Bereiding Wraps met kalkoen(filet) en tomaat:
De wraps met kalkoen(filet) en tomaat bestaan uit weinig ingrediënten. Het duurt daarom slechts 15 tot 20 minuten om deze maaltijd te bereiden. Met dit recept kun je vier wraps maken.
1. Snijd de tomaat en de ijsbergsla in kleine stukjes.
2. Meng de maïs, de (zongedroogde) tomaat, de olie en de azijn in een middelgrote kom.
3. Verdeel het mengsel en de ijsbergsla over de 4 tortilla’s.
4. Voeg de kalkoen(filet) toe en rol de tortilla’s dicht.
TIP: Je kunt de gevulde tortilla’s ook door midden snijden. Zo kun je de wraps serveren op een feestje.
Recept door: Wraps maken