Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met witte vis en limoen

Wraps met witte vis en limoen

Ingrediënten:

  • 1 medium ui
  • 1 groene paprika
  • 2 avocado’s
  • 2 limoenen
  • Bosje koriander
  • ¼ kopje olijfolie
  • Snufje peper &; zout
  • Pico de gallo (of andere salsa)
  • 700g witte visfilet
  • 12 tortilla's

Aantal personen: 4 tot 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 16 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

De wraps met witte vis en limoen zijn een zomerse maaltijd die goed bij het weer van de afgelopen weken passen. Je kunt de vis, zoals tilapia en bas, namelijk op een barbecue of grill bereiden maar eventueel ook in een pan met antiaanbaklaag als het minder goed weer is.

Het gebruik van partjes limoen en verse koriander zorgt voor een zomerse smaak. Verder wordt het gerecht bereid met groene paprika en eventueel een salsa.



Bereiding Wraps met witte vis en limoen:

Het bereiden van de wraps met witte vis en limoen kan perfect met lekker weer, omdat je dan de grill of een barbecue kunt gebruiken. De bereiding neemt ongeveer een halfuur in beslag, want er gaat ook nog voorbereiding aan vooraf. Het recept is geschikt voor 4 tot 6 personen.

Ter voorbereiding kun je de ui pellen, halveren en samen met de groene paprika in plakjes van een ½ centimeter dik snijden. Maak dan ook het bosje koriander schoon en snijd de limoenen in partjes. Verhit twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de uien en de groene paprika en breng de groenten met peper en een flinke snuf zout op smaak.

Roer regelmatig en als een beetje bruinig kleuren, mag je het vuur lager zetten. Laat de groenten dan nog zo’n 5 minuten door koken en voeg eventueel wat meer zout en peper toe. Verhit een barbecue / grill en zorg dat deze flink warm wordt. Wrijf de vis dan in met resterende olijfolie en kruid royaal met zout en peper. Vervolgens de vis op de gril leggen en 2 tot 4 minuten per zijde laten bakken.

Ondertussen kun je de avocado schillen, in dunne plakjes snijden en samen met de limoen en koriander op een bord schikken. Haal de witte vis dan van de grill en verplaats naar een bord. Verwarm de tortilla’s dan voorzichtig op de grill maar laat ze slechts enkele seconden liggen. Breek de vis in grove stukken met een vork zodat je het over de tortilla’s kunt verdelen.

Leg wat stukken vis in het midden van de tortilla en voeg dan ook de gebakken uien en paprika toe. Daarna garneren met enkele plakjes avocado en limoen en een snufje korianderblaadjes. Als je wilt kun je ook een salsa naar keuze toevoegen. Rol de tortilla dicht en geniet van de verse wraps met witte vis en limoen.

Bron: Food52


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: