Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met zalm en asperge

Wraps met zalm en asperge

Ingrediënten:

  • 2 tortilla's
  • 6 dunne asperges
  • ¼ kopje roomkaas (vetvrij)
  • ¼ rode paprika
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • Vleugje cayennepeper
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • Snufje zout
  • 90 gram gerookte zalm

Aantal personen: 1 tot 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Als je een fris en redelijk gezond recept zoekt, zit je met de wraps met zalm en asperge wel goed. Een asperge is erg zacht van smaak en is dus met veel ingrediënten te combineren. De asperges kunnen op verschillende manieren worden klaargemaakt, maar in dit recept worden ze gekookt. Je kunt ook extra smaak toevoegen met behulp van een saus of kruiden. De wraps met zalm en asperge zijn het lekkerst als ze koud worden gegeten.


Bereiding Wraps met zalm en asperge:

De wraps met zalm en asperge zijn eenvoudig te bereiden. Het klaarmaken kost iets meer tijd, omdat de asperges nog gekookt moeten worden. Uiteindelijk zal je met dit recept twee overheerlijke wraps maken.

Schil de asperges en doe ze in een grote overdekte pan. Kook de asperges in een kleine hoeveelheid licht gezouten water gedurende 3 tot 5 minuten. Giet de pan daarna af en laat de asperges afkoelen. Maak ze eventueel droog met keukenpapier. Snijd de verse basilicum en rode paprika in kleine stukjes. Pak een kleine kom en meng de roomkaas, citroenschil, citroensap en cayennepeper door elkaar.

Verspreid het mengsel, de zalm en de groenten over de tortilla’s. Voeg dan ook de asperges toe en neem ongeveer 3 stuks per wrap. Rol de tortilla’s vervolgens dicht en leg deze enkele uren in de koelkast. Haal daarna de wraps met zalm en asperge uit de koelkast en geniet.

TIP: Gebruik eventueel aspergesaus of roomsaus om de wraps met zalm nog lekkerder te maken.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: