Wraps met zalm en roomkaas
Ingrediënten:
- Tortilla
- Pakje roomkaas
- Gerookte zalm (in plakjes)
- Optioneel: sla of komkommer
De variatie van wraps met zalm en roomkaas is waarschijnlijk het meest bekende recept van alle wraps. Op verjaardagen worden deze wraps met zalm vaak geserveerd als borrelhapje. Dat is een keer wat anders dan de standaard toastjes, he? De borrelhapjes kunnen vooraf worden klaargemaakt en zijn nog enkele dagen houdbaar als je ze in de koelkast bewaart.
Ook de wraps met zalm en roomkaas bestaan slechts uit drie ingrediënten, waardoor je nog andere toppings kunt toevoegen. Er is nog genoeg ruimte voor een frisse groente zoals ijsbergsla.
Bereiding Wraps met zalm en roomkaas:
Het klaarmaken van de wraps met zalm en roomkaas is vrij simpel, omdat er maar weinig ingrediënten zijn. Binnen 5 minuten heb je het gerecht klaargemaakt en kun je het al serveren.
1. Smeer de tortilla in met een goede portie roomkaas.
2. Verdeel daarna de gerookte zalm over de tortilla. Je mag uit gaan van ongeveer 2 plakjes.
3. Voeg eventueel nog extra groenten zoals ijsbergsla of komkommer toe.
4. Rol de tortilla op en geniet van deze heerlijke wraps met zalm.
5. Om ze nog perfecter te maken, kun je ze in plastic folie rollen en een paar uur in de koelkast leggen.
TIP: Bij het oprollen van de tortilla zal je merken dat de roomkaas verplaatst. Het is daarom raadzaam om de achterste rand niet in te smeren, omdat de roomkaas anders gaat lekken tijdens het eten van deze wraps met zalm.
Recept door: Wraps maken