Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met zalm en spinazie

Wraps met zalm en spinazie

Ingrediënten:

  • 300g verse spinazie
  • 200g gerookte zalm
  • 200g roomkaas
  • 100g geraspte kaas
  • Snufje zout
  • 4 of 5 tortilla's

Aantal personen: 4 tot 5
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 4 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

De wraps met zalm en spinazie zijn een variant op de bekende combinatie van zalm, roomkaas en sla. Er worden ongeveer dezelfde ingrediënten gebruikt maar er zijn nog wat toevoegingen.

De sla is vervangen door de spinazie en er wordt geraspte kaas toegevoegd. Gelukkig is de herkenbare smaak de vis en roomkaas nog wel duidelijk aanwezig.



Bereiding Wraps met zalm en spinazie:

De bereiding van de wraps met zalm en spinazie is niet moeilijk maar de groenten moeten wel eerst gekookt worden. Hierdoor duurt het klaarmaken ongeveer 15 tot 20 minuten. Het resultaat is vier of vijf porties.

Zet een pan met water op hoog vuur en breng het water aan de kook. Verwijder ondertussen de stelen van de spinazie en doe de groenten in de pan als het water kookt. Laat het enkele minuten zo staan en gebruik dan een vergiet zodat de spinazie kan uitlekken. Breng dan op smaak met wat zout en zet even opzij. Je kunt de tortilla’s dan bestrijken met de roomkaas.

Plaats hier de uitgelekte spinazie bovenop en bestrooi dan met geraspte kaas zodat deze een beetje zal smelten door de warmte. Snijd dan de gerookte zalm in gelijkwaardige plakken en verdeel de vis over de tortilla’s. Vervolgens vouw je de wraps met zalm en spinazie dicht. Je kunt ervoor kiezen om deze nog eens diagonaal doormidden of in kleine plakjes te snijden.

TIP: Leg de wraps met zalm en spinazie nog enkele uren in de koelkast. Sommigen vinden de smaak dan beter maar dat is een kwestie van uitproberen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: