Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met zalm, rode kool en mango

Wraps met zalm, rode kool en mango

Ingrediënten:

  • 1 ¼ kopje mango
  • 1 kopje avocado
  • 1 kopje rode kool
  • Zure room
  • Koriander
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 eetlepel taco kruiden
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 400g zalmfilet
  • 8 tortilla's

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 9 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

De wraps met zalm, rode kool en mango zijn zeer geschikt als lunch. Het is snel klaar te maken, ligt niet zwaar op de maag maar vult wel erg goed. De maaltijd wordt bereid met zalmfilet die vervolgens zwart wordt gerookt. Om meer smaak toe te voegen wordt de vis vooraf ingewreven met verschillende soorten kruiden.


Bereiding Wraps met zalm, rode kool en mango:

Het bereiden van de wraps met zalm, rode kool en mango is zeer eenvoudig. Binnen een 20 minuten heb je een heerlijke maaltijd voor vier personen klaargemaakt. Het recept is bedoeld voor acht wraps met zalm, wat betekent dat ieder er twee heeft.

Om goed voorbereid te zijn begin je met het snijden van alle groenten. Hak de mango en avocado in blokjes en versnipper de rode kool. Verhit dan de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Meng ondertussen de bruine suiker, tacokruiden, paprika, zout en cayennepeper en wrijf het op de zalmfilets. Gebruik hiervoor de vleeskant ofwel de kant waar het vel niet zit.

Leg de zalmfilets met deze kant naar beneden en bak ongeveer 2 tot 3 minuten. Het vlees moet bijna zwart zijn en dan kun je de vis voorzichtig omdraaien. Bak de andere kant voor zo’n 5 tot 6 minuten totdat de huid knapperig wordt. Haal van het vuur, hak in stukken en zet opzij. Daarna de tortilla’s even in de magnetron verwarmen zodat je ze makkelijker kunt vouwen.

Verdeel de zalm over de acht tortilla’s en voeg dan ook de rode kool, avocado, mango en koriander toe. Om het af te maken kun je het garneren met een beetje zure room.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: