Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Tortilla

Wraps zijn te vergelijken met de traditionele sandwiches, omdat het beleg van sandwiches overeen komt met de vullingen van wraps. Zowel het beleg als de vulling bestaan vaak uit groenten en vlees of vis. Een sandwich wordt met brood gegeten, echter wordt de vulling van wraps in een tortilla gewikkeld. Tortilla’s worden ook gebruikt voor andere gerechten zoals burrito’s of taco’s.

Wat is een tortilla?

Een tortilla valt het beste te beschrijven als een pannenkoek van mais- of tarwemeel. De Zuid-Mexicaanse tortilla wordt gemaakt met maïsmeel, terwijl de Noord-Mexicaanse tortilla met tarwemeel wordt bereid. Een tortilla is net als een pannenkoek rond van vorm en is slechts enkele millimeters dik. De doorsnede van een tortilla is ongeveer 6 tot 30 centimeter. De doorsnede is afhankelijk van het gerecht, waarvoor de tortilla wordt gebruikt. Voor het bereiden van een burrito heeft men namelijk een kleinere tortilla nodig dan voor het maken van een wrap.

Waarom tortilla?

Een tortilla wordt gebruikt om voedsel in te pakken (“wrappen”) om het daarna op te kunnen eten. Hier komt ook het woord wraps vandaan, wat letterlijk ingepakt betekent. De vulling van de wraps wordt verspreid over de lengte van de tortilla, die vervolgens wordt opgerold. Wraps kunnen zonder problemen koud gegeten worden. Je kunt er ook voor kiezen om de wraps in folie te wikkelen en te verwarmen.

Wraps zijn makkelijker te eten dan hamburgers of sandwiches. De tortilla is dunner dan het traditionele brood en de wraps passen gemakkelijk in de mond. Je hoort wraps wel stevig in de hand te houden, anders kan de vulling er misschien uitvallen. Dit is eventueel te voorkomen door de wraps in folie te wikkelen.

tortilla

Tortilla maken

Bij het wraps maken kun je er voor kiezen om kant-en-klare tortilla in de supermarkt te kopen. Er zijn pakketten met alle ingrediënten voor een bepaald gerecht, maar tortilla’s zijn ook los verkrijgbaar. Als je meer van verse tortilla houdt, kun je ook zelf tortilla maken. Dit kost je bijna niets en het is binnen een halfuur klaar.

Voor het maken van 6 tortilla’s heb je 200 gram bloem, 125mililiter water, een snufje zout en een eetlepel olijfolie nodig. Zeg nou zelf, wat kost 200 gram bloem? Je hebt zo een verse tortilla gemaakt en je bent ook nog goedkoper uit! Om goed voorbereid te beginnen, kun je ervoor zorgen dat je al het benodigde keukengerei in huis hebt. Je hebt een koekenpan, een lepel, een plastic kom, een deegroller en een keukendoek nodig.

Tortilla bereiding
Je kunt gemakkelijk tortilla’s maken in vier stappen! Ik help je daar graag mee. Via de onderstaande handleiding gaat het je lukken om in een halfuur tortilla’s te maken.

1. Je mengt de bloem, het water, het zout en de olijfolie in een (plastic) kom. Gebruik de lepel om alles goed door elkaar te mengen. Je kunt het beter niet met je handen mengen, omdat het deeg erg kleverig is.

2. Het deeg moet nu ongeveer 25 minuten tot een halfuur rusten. Je kunt een keukendoek vochtig maken en deze strak over de kom heentrekken. In de tussentijd kun je eventueel aan de vulling voor je wraps beginnen.

3. Als het deeg 25 minuten gerust heeft, moet je het nog een keer goed kneden. Daarna verdeel je het deeg in zes bolletjes van ongeveer het zelfde formaat. Je kunt er ook voor kiezen om meer of minder bolletjes te maken, dit is afhankelijk van hoeveel tortilla’s je wilt hebben. Vervolgens rol je alle bolletjes plat met een deegroller, zodat je een mooie platte ronde vorm krijgt. De grootte van de tortilla is afhankelijk van hoeveel vulling je erin wilt doen.

4. Tot slot moet je de tortilla’s afbakken in een koekenpan. Je hoeft geen extra boter te gebruiken, omdat er al voldoende olijfolie in de tortilla’s zit. De tortilla’s zijn klaar als je ze ongeveer een minuut per kant gebakken hebt.

Gefeliciteerd, je hebt nu je eerste tortilla’s gemaakt! Je kunt ze nu vullen met jouw favoriete ingrediënten. Ben je er nog niet helemaal zeker van wat je graag als vulling wilt? Dan kun je inspiratie op doen op deze website. Er worden onder meer recepten aangeboden voor wraps met kip en wraps met zalm.


Laat een reactie achter: