Wraps met zalm, roomkaas en avocado
Ingrediënten:
- 1 eetrijpe avocado
- 75g veldsla
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 blikjes Atlantische zalm in water
- 200g zuivelspread (Bieslook light)
- 8 tortilla’s
De wraps met zalm, roomkaas en avocado kunnen zowel als lunchgerecht als hoofdmaaltijd worden klaargemaakt. De tortilla wordt gevuld met Atlantische zalm uit blik. Zonder huid en graten, maar natuurlijk wel zacht van smaak. Om extra smaak toe te voegen wordt er zuivelspread gebruikt. Bij voorkeur ‘bieslook light’ maar je kunt ook een andere variant nemen.
Bereiding Wraps met zalm, roomkaas en avocado:
Het bereiden van de wraps met zalm, roomkaas en avocado is niet moeilijk en het is mogelijk om binnen 15 minuten klaar te zijn. De maaltijd is geschikt voor vier personen.
Snijd de rode uien in ringen en de paprika in reepjes. Laat de zalm uitlekken en gebruik een vork om de vis in kleine stukjes te brokkelen. Verhit daarna de olijfolie in een koekenpan en bak gedurende twee minuten de paprika en de uien. Zalm erdoor mengen en nog zo’n 2 minuten laten meebakken. Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schil de vrucht.
Het vruchtvlees van de avocado in stukjes snijden en de tortilla’s kort in de magnetron verwarmen. Bestrijk de tortilla’s met de zuivelspread en leg hier wat veldsla bovenop. Verdeel dan de groenten, zalm en avocado gelijkmatig. Rol de wraps met zalm, roomkaas en avocado op en serveer in een grote schaal of groot bord.
Recept door: Wraps maken