Wraps met zalm en komkommer
Ingrediënten:
- 4 tortilla's
- 1 komkommer
- 50g pijnboompitten
- 200g gerookte zalm
- 4 eetlepels groene pesto
- 1 kuipje Boursin Knoflook & Fijne kruiden
Als je op zoek bent naar een frisse maaltijd voor een zomerse dag of een speciale gelegenheid, zit je met de wraps met zalm en komkommer zeker goed. Het recept voor deze maaltijd bestaat onder andere uit komkommer en pijnboompitten. Als je geen komkommer lust, kun je deze gemakkelijk door blaadjes sla vervangen.
Sla smaakt namelijk ook erg goed bij de pijnboompitten, waardoor de wraps met zalm alsnog een groot succes zijn. Pesto voegt nog extra smaak toe aan dit tussendoortje. De pesto kan ook vervangen worden door een andere saus.
Bereiding Wraps met zalm en komkommer:
De bereiding van deze variatie duurt iets langer dan de bereiding van de wraps met zalm en avocado. Het recept is echter wel de moeite waard om te maken, want de wraps met zalm en komkommer zijn erg lekker!
1. Schil de komkommer om er daarna plakjes van te snijden.
2. Rooster pijnboompitten tot ze een beetje bruin kleuren.
3. Smeer de tortilla’s in met een dikke laag boursin.
4. Leg dan de plakjes zalm er bovenop.
5. Smeer daarna de pesto op de zalm en strooi de pijnboompitten eroverheen.
6. Tot slot leg je de plakken komkommer erop en rol je de tortilla dicht.
7. Neem een glas wijn erbij en eet smakelijk!
TIP: Gebruik een vervanger van komkommer als je dit gerecht langer wilt bewaren. Komkommer wordt erg vochtig en het zou de wraps met zalm soppig kunnen maken.
Recept door: Wraps maken