Wraps met zalm zijn onder meer te eten als lunch, avondmaaltijd en worden ook opgediend tijdens een feestelijke gelegenheid. Zalm biedt net als de variaties van wraps met vlees (kip, ham en rundvleesreepjes) voldoende mogelijkheden. Je kunt eventueel ook een andere vissoort zoals tonijn, witvis of makreel gebruiken.

Omdat het weinig tijd kost om wraps met zalm klaar te maken, zijn ze zeer geschikt als tussendoortje. Mede door het feit dat je deze lekkernij gewoon in de koelkast kunt bewaren. Je hoeft het slechts in te pakken in aluminiumfolie en de wraps blijven dan enkele dagen goed. Zo kun je op een ander tijdstip nog van de overheerlijke zalm wraps genieten.

wraps met zalm

Waarom wraps met zalm?

Er zijn veel voorverpakte maaltijden in de supermarkt te verkrijgen. Dit betreffen meestal ongezonde maaltijden die veel vet bevatten. Ze worden opgewarmd, omdat er weinig tijd is om een volwaardig gerecht te bereiden. Een snelle maar veel gezonder gerecht is wraps met zalm.

Vissoorten zoals zalm en tonijn zijn rijk aan eiwitten en bevatten andere goede voedingsstoffen zoals omega-3. In het vervolg kun je de vette hap dus beter laten staan en binnen enkele minuten zalm wraps klaarmaken. Een andere reden om voor deze maaltijd te kiezen is dat er veel verschillende recepten voor bestaan.

Lust je geen komkommer, dan kun je wraps met zalm en roomkaas klaarmaken. Verder heb je ook nog de keuze uit gerookte- of gebakken zalm of zalm uit blik. De zalm uit blik is vaak goedkoper dan verse zalm. Bij het maken van de wraps kun je alle soorten zalm gebruiken.

Uit onderstaand schema blijkt dat je het beste gerookte zalm kunt gebruiken bij het maken van wraps met zalm. Gerookte zalm bevat namelijk het minste vet.

Gerookte zalm Gebakken zalm Zalm in blik
Calorieën per 100 gram 136.0 247.0 159.5
Energie (joule) per 100 gram 571.2 1150.8 669.9
Eiwit 25.0 28.0 23.0
Koolhydraten 0.0 0.0 0.0
Vet 4.0 18.0 7.5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *