Wraps met tofu en pindasaus
Ingrediënten:
- 1 tortilla
- ¼ kopje rode paprika
- 8 peultjes
- 60 gram tofu
- 1 eetlepel pindasaus
- Groenten naar keus
Het recept voor de wraps met tofu en pindasaus is erg eenvoudig te bereiden. Deze wraps zijn erg geschikt voor vegetariërs, omdat vleeswaren in dit recept ontbreken. Het hoofdingrediënt is namelijk tofu of tahoe, ook wel bekend als eiwitrijke vleesvervanger. Tofu bevat eiwitten, vitamine B en mineralen zoals calcium en kalium. Deze vleesvervanger bevat bijna geen vet en is ook erg smaakloos.
Om het laatste nadeel op te lossen, wordt er pindasaus in het recept gebruikt. Daarnaast kun je zelf je favoriete knapperige groenten toevoegen.
Bereiding Wraps met tofu en pindasaus:
De bereiding van de wraps met tofu en pindasaus is erg eenvoudig. Het kost weinig tijd, want je kunt de wraps in 10 minuten bereiden. Bovenstaand recept maakt gebruik van één tortilla en is dus geschikt voor een enkele wrap.
Snijd de rode paprika en de peultjes in kleine stukjes. Ook kun je er voor kiezen om extra groenten zoals ui, knoflook of komkommer toe te voegen. Snijd deze groenten dan alvast in blokjes. Laat de tofu enkele minuten bakken op middelhoog vuur. Verwarm de pindasaus een halve minuut in de magnetron.
Verspreid de pindasaus gelijkmatig over de tortilla. Leg de paprika, peultjes, tofu en eventueel toegevoegde groenten er bovenop. Vouw de tortilla dicht en geniet van je heerlijke wraps met tofu en pindasaus!
TIP: Als je niet van pindasaus houdt, kun je ook een dressing of cocktailsaus gebruiken.
Recept door: Wraps maken