Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met zalm en omelet

Wraps met zalm en omelet

Ingrediënten:

  • 4 tortilla's
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 bosuien
  • 150 - 200g gerookte zalm
  • Optioneel: 75g spinazie

Aantal personen: 2 tot 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 6 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

De gerookte zalm bevat al genoeg eiwitten, maar met het recept van wraps met zalm en omelet krijg je nog meer eiwitten binnen. De eieren kunnen worden gekookt of gebakken. Het is maar net wat je lekker vind bij je wraps met zalm. Bij het maken van deze maaltijd wordt vaak spinazie gebruikt, maar je kunt dit ook door andere groentes vervangen. De gebruikte kappertjes smaken fris en een beetje zurig. Een extra smaakmaker dus.


Bereiding Wraps met zalm en omelet:

De bereiding van deze variant met zalm vraagt meer voorbereiding, omdat de eieren nog gekookt of gebakken moeten worden. Deze bereidingswijze gaat in op het gebruik van wraps met zalm en gebakken omelet.

Klop de eieren in een kom en voeg wat zout en peper toe. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en schenk een deel van de losgeklopte eieren erin. Bak de omeletten op een matig vuurtje en bepaal zelf hoeveel tortilla’s je hiermee wilt vullen. Meng ondertussen de zure room met de bosuitjes, kappertjes en een snufje zout.

Vervolgens kun je de tortilla’s bestrijken met het mengsel van zure room. Verdeel daarna ook de dunne omelet over het aantal porties en beleg deze met plakjes zalm. Je kunt eventueel nog spinazie of een andere groente toevoegen. Rol de tortilla dicht en serveer de wraps met zalm en omelet.

TIP: Maak zowel wraps met gekookte eieren als gebakken omelet. Je kunt dan proeven welke wraps met zalm je het lekkerst vind.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: