Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met zalm en yoghurt-dille saus

Wraps met zalm en yoghurt-dille saus

Ingrediënten:

  • 1 groene ui
  • 1 eetlepel fetakaas
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel peper
  • ¼ theelepel Cajunkruiden
  • 1 of 2 blaadjes sla
  • 110g zalm
  • 1 tortilla

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 6 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Ingrediënten voor: Yoghurt-dille saus

  • 1 eetlepel (Griekse) yoghurt
  • ¼ theelepel dille
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 kappertjes

Je kunt ’s middags een boterham eten, maar je kunt ook voor een lekkere lunch kiezen. Het hoeft geen vette hap te zijn, want je kunt ook wraps met zalm en yoghurt-dille saus klaarmaken. Deze wraps bevatten veel kruiden en bestaan uit groenten. Je zou eventueel nog paprika of wortel kunnen toevoegen. Een vleugje citroen of honing zou er ook heerlijk bij smaken. De zalm wordt gebakken, maar de wraps kunnen ook koud worden gegeten.



Bereiding Wraps met zalm en yoghurt-dille saus:

Het bereiden van de wraps met zalm en fetakaas duurt niet lang. De bereidingstijd wordt geschat op 15 tot 20 minuten, omdat je de zalm moet bakken. Het recept is geschikt voor 1 wrap.

Spoel de zalm af onder de kraan, dep af met wat keukenpapier en bestrooi de zalm met kruiden. Wrijf deze voorzichtig in zodat de vis tijdens het bakken deze smaak behoud. Bak de zalm op een middelhoog vuurtje in een pan met antiaanbaklaag. Meng dan de yoghurt, kappertjes, dille en mosterd in een kleine kom. Verdeel de yoghurt-dille saus daarna over de totilla.

Versnipper de groene ui, verkruimel de fetakaas en voeg samen met de sla toe. Draai de zalm na 3 a 4 minuten om zodat de andere kant ook gaar bakt. Snijd de zalm daarna in dunne plakjes en leg dit bovenop de sla. Rol de tortilla dicht en serveer de wraps met zalm en yoghurt-dille saus.

TIP: Je kunt de zalm ook met andere kruiden marineren. De wraps met zalm krijgen zo een heel andere smaak.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: