Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met aardappel, maïs en gedroogde tomaat

Wraps met aardappel, maïs en gedroogde tomaat

Ingrediënten:

  • 4 rode aardappelen
  • ½ theelepel dille
  • Italiaanse kruiden
  • Snufje zeezout
  • 9 blaadjes paarse sla
  • 18 zongedroogde tomaten (in olijfolie)
  • 9 tortilla's

Aantal personen: 4 tot 9
Bereidingstijd: 90 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Ingrediënten voor: Mengsel maïs en ui

  • 1 kopje maïs
  • 1 kleine rode ui
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel zeezout
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel tabasco

De wraps met aardappel, maïs en gedroogde tomaat kunnen prima als een hoofdgerecht dienen. Zoete aardappelen zijn heerlijk van smaak en komen oorspronkelijk uit de Surinaamse keuken. Het gerecht zit daarnaast vol met groenten zoals paarse sla, rode ui en maïs.

Er wordt geen vlees of vis gebruikt, wat betekent dat het een vegetarische maaltijd is. Omdat er veel kruiden mee gemoeid zijn, wordt een dressing of vette saus overbodig.



Bereiding Wraps met aardappel, maïs en gedroogde tomaat:

De wraps met aardappel, maïs en gedroogde tomaat zijn iets moeilijker te bereiden omdat het veel werk kost. In totaal ben je dan ook zeker wel 1,5 uur bezig met de bereiding. Het recept is geschikt voor 9 porties.

Was de aardappelen, maar schil ze niet, en vul een kleine steelplan met water. Leg de rode aardappelen hierin en kijk of het water ze net bedekt. Kook ze op een hoog vuur gedurende 30 minuten en controleer daarna of ze zacht zijn. Het zou kunnen dat het iets langer duurt want dat hangt af van de grootte van de aardappelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden en laat ondertussen het maïs uitlekken. Versnipper de rode ui en meng dit samen met het maïs in een middelgrote kom. Roer dan alle kruiden en olijfolie erdoor die bij ingrediënten onder het kopje ‘mengsel maïs en ui’ te vinden zijn. Het mengsel moet alle groenten bedekken en mag dan gedurende 20 minuten in een ovenschaal in de oven bakken.

Wanneer de aardappelen gaar zijn moet je ze naar een bakplaat verplaatsen. Gebruik een grote vork om ze plat te drukken en in kleinere stukken te breken. Het witte gedeelte van de aardappelen moet naar boven liggen. Bestrooi ze daarna met de Italiaanse kruiden, dille en een flink snufje zeezout. Verwijder de maïs uit de oven en verhit op 200 graden.

Laat de aardappelen nog ongeveer een halfuur in de oven gaar bakken. Ondertussen kun je de blaadjes sla afscheuren, afspoelen en de gedroogde tomaten laten uitlekken. Verwijder het harde gedeelte van de sla en snijd de tomaten in reepjes. Vervolgens kun je deze ingrediënten verdelen over de tortilla’s.

Schep daarna een deel van de gekruide aardappelen bovenop de gedroogde tomaten. Voeg dan ook het mengsel van maïs, ui en kruiden toe. Je kunt eventueel nog een dressing gebruiken maar we achten dat niet nodig. Rol daarna de wraps met aardappel, maïs en gedroogde tomaat dicht.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: