Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met bacon en tomaat

Wraps met bacon en tomaat

Ingrediënten:

  • 1 kopje tomaten
  • 2 ½ kopje Romaine sla
  • ½ kopje mayonaise
  • 10 - 12 plakjes bacon
  • Zout en peper
  • 6 tortilla's

Aantal personen: 3 tot 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4 sterren - gebaseerd op 1 reviews

De wraps met bacon en tomaat zijn zeer geschikt voor een zomerse lunch vanwege de eenvoud en de snelheid van de bereiding. Zo worden de plakjes bacon even gebakken voor een extra crunch. Naast tomaat zit er nog Romaine sla in het gerecht maar het is ook mogelijk om andere groenten toe te voegen.

Extra komkommer of paprika kan een goede combinatie vormen. De saus die wordt gebruikt is mayonaise.


Bereiding Wraps met bacon en tomaat:

Het klaarmaken van de wraps met bacon en tomaat is binnen een kwartier gebeurd omdat het recept uit weinig stappen bestaat. De bereiding is dan ook ‘kinderlijk eenvoudig’ te noemen. Je maakt in totaal zes wraps klaar.

Start met de voorbereiding van de groenten en snijd de tomaten in kleine blokjes. De Romaine sla mag in fijne reepjes gehakt worden zodat je totaal 2 ½ kopjes kunt vullen. Meng de blokjes tomaat met de mayonaise en verspreid ongeveer ¼ kopje van het mengsel over elke tortilla. Besprenkel met een snufje zout en peper om wat extra smaak toe te voegen.

Bak de plakjes spek enkele minuten in de pan en verkruimel tot fijne stukken. Leg dit op het mengsel van mayonaise en tomaat en strooi dan de blaadjes sla bovenop. Daarna kun je de tortilla dichtrollen en de wraps met bacon en tomaat doormidden snijden. Om er voor te zorgen dat het niet meer openklapt, kun je er een tandenstoker in prikken.

Bron: The Girl Who Ate Everything


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: