Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met shoarma en salsa

Wraps met shoarma en salsa

Ingrediënten:

  • 1kg shoarma of rundvlees
  • 1 middelgrote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • Olijfolie
  • 1 potje (500g) salsa
  • 1 kopje maïs
  • 1 kopje tomaat
  • 2 eetlepel verse koriander
  • 8 tortilla's

Aantal personen: 4 tot 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Wraps kunnen met veel verschillende vleessoorten bereid worden. In de meeste recepten wordt kip gebruikt, maar je kunt ook voor shoarma kiezen. De oorspronkelijke maaltijd werd met rundvlees klaargemaakt. Het is echter goed om eens te variëren. De wraps met shoarma en salsa zijn heerlijk van smaak en hebben ruimte voor eigen inbreng. Het gerecht wordt met een salsasaus bereid, maar je kunt natuurlijk ook barbecuesaus gebruiken. Daarnaast is het geen probleem om extra groenten toe te voegen.



Bereiding Wraps met shoarma en salsa:

Je bent ongeveer 15 minuten bezig met de voorbereiding. In totaal zal je maximaal één uur kwijt zijn met het klaarmaken van de wraps met rundvlees. Het recept maakt 8 porties en is geschikt voor vier tot zes personen.

Ter voorbereiding snijd je de ui en knoflook in grove stukken. Daarnaast kun je de verse tomaat en koriander in stukjes hakken. Snijd het rundvlees in dunne reepjes of gebruik shoarma uit de supermarkt. Verhit een scheutje
olijfolie in een pan en voeg de knoflook en ui toe. Als de ui glazig wordt, mag je het vlees er bovenop leggen. Breng op smaak met wat zout en zwarte peper.

Roer af en toe goed door de pan zodat de ingrediënten mengen. Laat de shoarma in enkele minuten gaar bakken. Verwijder dan het rundvlees uit de pan en laat dit even staan in een ovenschaal. Giet de salsa, de tomaat en maïs bij het kookvocht in de pan. Breng dan de saus aan de kook en laat het even sudderen.

Verdeel de shoarma over de tortilla’s. Zorg dat je 2 tot 3 cm van de rand overhoudt. Giet de verwarmde salsasaus over het vlees en voeg eventueel wat sla toe. Ook andere groenten zoals komkommer kunnen lekker smaken. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de wraps met shoarma dicht.

TIP: Verwarm de tortilla’s voordat je ze gaat gebruiken. Door de warmte worden de tortilla’s flexibeler en kun je de wraps beter dicht rollen.

Bron: Hannaford.com


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: