Wraps maken

Hier vindt u alle Wraps recepten!

Wraps met zalm en knoflook

Wraps met zalm en knoflook

Ingrediënten:

  • 4 tortilla's
  • 100 gram verse zalm
  • ½ kopje citroensap
  • ¼ kopje ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Blaadjes sla
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels verse dille
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel zwarte peper

Aantal personen: 2 tot 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
2 sterren - gebaseerd op 2 reviews

Ingrediënten voor: Knoflook-citroen mayonaise

  • ¼ kopje mayonaise
  • 2 eetlepels selderij
  • 2 eetlepels lente-ui
  • 1 eetlepel verse dille
  • ½ theelepel citroenschil
  • 1 teentje knoflook

Het recept voor de wraps met zalm en knoflook is overheerlijk. Er zit knoflook in, dus misschien is het niet altijd even handig om deze wraps te eten. Als je een belangrijke afspraak hebt, zou je de knoflook eventueel weg kunnen laten. Daarnaast kun je ook kabeljauw gebruiken en andere groentes toevoegen. Het recept is veelzijdig en laat genoeg ruimte voor eigen inbreng. Je kunt deze wraps zowel koud als warm eten.



Bereiding Wraps met zalm en knoflook:

De bereiding van de wraps met zalm en knoflook duurt ongeveer een halfuur. Je kunt de zalm koud eten, maar je kunt deze ook grillen. De voorbereiding duurt dan iets langer, want de marinade moet minimaal een uur intrekken. Het recept is genoeg om 4 wraps met zalm te maken.

Begin met het maken van de knoflook-citroen mayonaise. Snijd de selderij, lente-ui, dille en het teentje knoflook fijn. Rasp wat citroenschil en ga op zoek naar een kleine kom. Roer vervolgens de mayonaise met de ingrediënten van het lijstje hierboven. Een half kopje van dit sausje is voldoende. Spoel de zalm af en stop deze daarna in een afsluitbare plastic zak.

Snijd opnieuw twee teentjes knoflook, dille en de ui fijn. Pers de citroen en meng het citroensap, uien, olie, dille, knoflook, zout en peper in een kleine kom. Giet het mengsel in de zak waar de zalm in zit. Seal de zak en leg deze in de koelkast. Verwijder de vis na één uur uit de zak, maar bewaar de marinade. Grill de gemarineerde zalm en draai regelmatig tijdens dit proces.

Je kunt eventueel de overgebleven marinade over de zalm verspreiden tijdens het grillen. Verspreid daarna de knoflook-citroen mayonaise over de tortilla’s. Snijd de zalm in kleinere hapklare stukken en verdeel dit ook over de vier wraps. Voeg dan de sla en overige groenten toe en rol de tortilla dicht.

TIP: Je zou ook een andere vissoort zoals kabeljauw kunnen gebruiken voor deze wraps.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: